Електричний пікап Chevrolet Silverado зможе підкеровувати задніми колесами

Класичні автомобілі з постійним повним приводом через конструкцію трансмісії володіють великим радіусом розвороту, а при великих габаритних розмірах це сильно ускладнює маневрування в міських умовах. Як і Hammer EV, який готується до анонсу, електричний пікап Chevrolet Silverado зможе підкеровувати задніми колесами, якщо судити по опублікованому GM відеоролику.

Конкуренція в сегменті електричних пікапів загострюється, хоча більшість з них тільки готуються вийти на старт. Машини з даним типом кузова і електричною силовою установкою вже представили General Motors, Tesla, Ford, Lordstown Motors і Rivian, і тепер вони активно змагаються в функціональних особливостях своїх новинок. Марка Hammer не раз згадувала про здатність пікапа EV підкеровувати задніми колесами – як для зменшення радіусу повороту, так і для зміщення по діагоналі «в стилі краба».

Ілон Маск (Elon Musk) теж не упустив можливості заявити, що пікап Cybertruck, який затримується з початком масового виробництва, зможе підкеровувати задніми колесами. На цьому тижні General Motors дала зрозуміти, що і співплатформенний з Hammer EV і Cadillac Lyriq електричний пікап Chevrolet Silverado зможе підрулювати задніми колесами. На низьких швидкостях це полегшить маневрування в обмежених просторах, на високих додасть стабільності в поворотах. Крім того, при маневруванні з причепом така функція забезпечить додаткову зручність.

З короткого відеоролика, на якому видно анімований двійник майбутнього пікапа Silverado, можна зрозуміти, що машина буде комплектуватися колесами типорозміру 24 дюйми і використовувати платформу GM Ultium. Про терміни анонсу електричного пікапа Chevrolet компанія поки нічого не повідомляє. Якщо врахувати, що конкуруючий Ford вже має намір почати продажі свого F-150 Lightning в наступному році, можна припустити, що GM не буде затягувати з прем’єрою, з урахуванням обмежень виробничого характеру не змусять її зосередитися на більш прибутковій моделі Hummer EV.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело electrek.co