Toyota Mirai встановив новий рекорд пробігу на водні

Водневий седан Toyota Mirai встановив новий світовий рекорд дальності ходу без дозаправки. По громадських дорогах французьких департаментів Луар і Шер і Ендр і Луара автомобіль проїхав більше тисячі кілометрів.

Рекордний заїзд відбувся 26 травня. Близько шостої ранку Toyota Mirai другого покоління виїхав з водневої станції HysetCo (венчурне підприємство Toyota і Air Liquide) у французькій комуні Орлі південніше Парижа і відправився в пробіг через департаменти Луар і Шер і Ендр і Луара. В цілому автомобіль проїхав 1003 кілометри, що на 116 більше результату водневого кросовера Hyundai Nexo і на 353 паспортного пробігу. При цьому на машині по черзі змінилися чотири водії.

Серед них був Віктор’єн Ерюссар, засновник компанії Energy Observer і капітан однойменного катамарана, оснащеного компактним водневим модулем, адаптованим від «Мірая». На борту цієї експериментальної яхти встановлені два вітрогенератори, 130 квадратних метрів сонячних панелей, буксирувальний кайт, два електромотори для воднегенераціі, електролізер і балони з 62 кілограмами водню.

Як і катамаран, для рекордного заїзду седан Mirai заправили так званим зеленим воднем. Енергію для його генерації отримують з поновлюваних джерел, що означає повну відсутність шкідливих викидів. Середня витрата на маршруті склала 0,55 кілограма водню на 100 кілометрів. За словами Toyota, водії використовували економічний стиль водіння, з плавним розгоном і зупинками, але без спеціальних технік, недоступних рядовим автовласникам.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело electrek.co