10 прихованих функцій автомобіля, про які багато водіїв навіть не підозрюють

Сучасні машини буквально напхані всілякими нововведеннями, які часто залишаються в тіні для більшості автовласників. Автовиробники продовжують дивувати інноваціями, але далеко не всі водії знають, які приховані можливості таяться у їхній машині. Портал ampercar.com розкрив 10 таких маловідомих, але дуже корисних функцій, які можуть спростити життя автомобілістів.

Наприклад, якщо ви часто їздите з дітьми, напевно, оціните одну з хитромудрих опцій сучасних авто. На задніх дверях більшості машин можна знайти маленький, майже непомітний важіль. Коли його активуєш, двері можна відчинити лише зовні, навіть якщо центральний замок не заблокований. Ця функція запобігає випадковому відкриттю дверей зсередини та підвищує безпеку поїздок з маленькими пасажирами.

Так само мало хто звертає увагу на одну з функцій електричних склопідйомників. Варто подивитися на блок кнопок на дверях водія – поруч зі звичними перемикачами управління вікнами є ще одна непримітна кнопка. Її призначення – блокувати управління склом на інших дверях, що особливо корисно, якщо в машині знаходяться діти, що постійно балуються з вікнами.

Не менш цікавий нюанс, пов’язаний із системою безключового доступу. Багато водіїв, дивлячись на свій електронний ключ, можуть подумати, що там немає висувного механічного ключа, проте це не так. Навіть якщо ваш автомобіль оснащений доступом без ключа, завжди є резервний спосіб відчинити двері. Якщо раптом акумулятор розрядився, а вам терміново потрібно потрапити всередину, уважно вивчіть корпус ключа – під кришкою ховається маленький фіксатор. Знайшовши його, можна легко дістати захований ключ, що вирішить проблему доступу до автомобіля.

Дзеркало заднього виду в салоні автомобіля, на перший погляд, здається простим та звичним елементом, проте воно може приховувати цілий арсенал корисних функцій. Якщо ви побачили невеликий світлодіод на корпусі або вздовж межі дзеркальної поверхні, це говорить про наявність електрохромного покриття. Така технологія автоматично затемнює дзеркало, захищаючи водія від засліплюючого світла фар автомобілів, що знаходяться позаду. Але це ще не все – на деяких моделях авто на цьому ж дзеркалі може бути додаткова кнопка, яка настроюється для відкриття воріт гаража або шлагбауму.

Також варто згадати важливу особливість сучасних систем безпеки. У разі навіть легкої ДТП автомобіль може автоматично припинити подачу палива у двигун, запобігаючи можливим витокам або займанню. Щоб знову запустити ДВЗ, необхідно вручну відновити подачу палива – для цього передбачена спеціальна кнопка, місцезнаходження якої описане у посібнику до вашого автомобіля.

Ще одна маловідома, але дуже корисна функція, яка є практично в кожному автомобілі – це можливість регулювання висоти ременя безпеки. На середній стійці кузова захований фіксатор, що дозволяє підлаштувати положення ременя під свій зріст.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!