Chery відклала запуск виробництва новітніх машин у Європі: деталі рішення

Автомобільна компанія Chery відклала запуск виробництва електромобілів у Європі, про що повідомляє Bloomberg. Це рішення було ухвалено після того, як Євросоюз запровадив тимчасове мито на імпорт електромобілів із Китаю.

Китайський автовиробник тепер націлився на випуск свого флагманського електромобіля Omoda 5 в Іспанії з жовтня 2025 року. Chery вирішила оцінити, як мита вплинуть на її план з доставки частково зібраних автомобілів для остаточного складання, пише Bloomberg.

Додаткові мита ЄС до 38% на імпортовані китайські електромобілі набули чинності на тимчасовій основі у липні, але залишаються предметом переговорів між Брюсселем та Пекіном. Нові мита, які додаються до існуючого 10-відсоткового імпортного мита, мають бути остаточно затверджені до початку листопада, якщо тільки кваліфікована більшість держав-членів не заперечить.

Іспанія розраховує, що Chery відновить більш ніж 1000 робочих місць на колишньому заводі Nissan Motor Co. у Барселоні. Прем’єр-міністр Педро Санчес оголосив про свою незгоду з новими тарифами під час поїздки до Китаю цього місяця, де він зустрівся з місцевими автовиробниками, включаючи Chery. У пресрелізі після зустрічі Chery заявила, що збільшить свої інвестиції до Іспанії.

У ході переговорів Пекін і Брюссель вивчають можливість досягнення угоди з контролю цін і обсягів, а також щодо запобігання введенню підвищених мит.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело bloomberg.com