Фахівець розповів, після появи яких звуків в машині, потрібно терміново на сервіс

Поява нехарактерних шумів і вібрацій, а також зміна функціоналу автомобіля свідчать про майбутню поломку. Про це розповів автоексперт сайту ampercar.com.

Сучасні автомобілі зазвичай сигналізують про несправності через систему Check Engine, і вона навіть вкаже, що саме зламалося, наголошує експерт.

На які звуки в авто потрібно звернути увагі

“Звичайно, це в першу чергу сторонні звуки і вібрації. Звертати на це увагу потрібно уважно. Шипіння, деренчання, вереск, свист і так далі – відразу їдемо на СТО. Навіть якщо цей звук з’явився і зник, наприклад, стоячи в пробці, а в русі все нормально. Це означає, що є якийсь симптом, що в машині щось працює не так, як треба”, – попереджає експерт.

Іноді, навіть якщо фахівці сервісу не можуть визначити джерело проблеми, вони підкажуть, на що звернути увагу, щоб не отримати проблему з накопиченим ефектом і дорогим ремонтом, наголошує автомобільний фахівець.

“Якщо у вас автоматична коробка передач, якщо ви помітили, що машина затягує передачі, почала нервово перемикатися, є якісь несправності в роботі, особливо при перемиканні на підвищену або понижуючу передачу, машина відчуває труднощі з перемиканням або, навпаки, різким їх перемиканням, потрібно спочатку проаналізувати, подумати, коли ви востаннє міняли мастило і їздили на СТО”, – констатує фахівець.

Щоб не допустити поломки, потрібно періодично відвідувати СТО в профілактичних цілях, рекомендує фахівець. Будь-яка, здавалося б, дрібниця може виявитися фатальною для однієї з систем в автомобілі, резюмував експерт.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!