Експерт назвав 5 популярних звичок водія, які постійно шкодять автомобілю

Підтримка автомобіля в хорошому технічному стані здається простою справою. У наші дні для цього є всі необхідні умови, а багато процедур можна виконати самостійно без істотних витрат. Проте, як пояснив експерт порталу ampercar.com, автомобілісти часто забувають про свої шкідливі звички, які негативно впливають на технічний стан автомобіля.

Одним з яскравих прикладів є експлуатація автомобіля з майже порожнім баком, коли вже горить лампочка, що сигналізує про нестачу палива. Досвідчені водії розуміють, що це небажано як для нових, так і для старих автомобілів. Справа в тому, що нестача палива може призвести до перегріву паливного насоса або стати причиною потрапляння осаду в паливну систему, що загрожує серйозними поломками.

Ще однією поширеною помилкою серед водіїв, особливо тих, хто їздить на автомобілях з механічною коробкою передач, є постійне натискання на педаль зчеплення. Це звичка як новачків, так і досвідчених автомобілістів. Однак така поведінка призводить до швидкого зносу зчеплення, що, в свою чергу, виллється в непотрібні витрати на ремонт, який часто обходиться досить дорого.

Під час паркування багато водіїв намагаються під’їхати якомога ближче до бордюру. Однак краще уникати контакту коліс з бордюром, оскільки це може пошкодити шини. Звичайно, від одного-двох таких випадків нічого катастрофічного не станеться, але регулярні зіткнення можуть призвести до утворення мікротріщин, що в підсумку стане причиною передчасного зносу шин.

Сучасні автомобілі все ще оснащуються гальмом стоянки, хоча багато водіїв вперто його ігнорують. В автомобілях з автоматичною коробкою передач є режим «Паркування», а в моделях з механічною коробкою передач досить просто залишити машину на передачі і заглушити двигун. Однак не варто нехтувати гальмом стоянки, особливо на схилах, так як це створює додаткове навантаження на трансмісію.

Крім того, не забувайте прогрівати двигун перед початком поїздки. Нехтування цим правилом може значно прискорити знос двигуна, що в довгостроковій перспективі обернеться серйозними витратами на ремонт.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!