2500 сил і карбоновий кузов: у Словенії створили найпотужніший електричний гіперкар у світі

Словенська компанія Tushek показала незвичайний гіперкар Aeon. Новинка буде доступна в повністю електричній версії, а також у гібридному варіанті, які готові кинути виклик надзвичайно дорогими автомобілям із цього сегменту, що вже зарекомендували себе на ринку.

Aeon E – це повністю електричний варіант з віддачею понад 2,500 к.с. Він важить всього 1600 кг, а його питома потужність дорівнює 1,7:1. Потужність 2500 к.с. також зробить Aeon E найпотужнішим серійним автомобілем у світі, титул, який зараз належить Lotus Evija з 2011 к.с.

Гібридний Aeon H об’єднує бензиновий ДВз V8 з електродвигуном. Така версія генерує майже на 600 коней менше, але все одно забезпечує значні 1930 к.с. Крім того, її вага ще скромніша – 1480 кг, а це означає, що співвідношення потужності до ваги навіть краще, ніж у повністю електричної моделі – 1,3:1.

Швидку появу у продажу словенського гіперкара прокоментував глава компанії, що похвалився чудесами персоналізації: «Aeon є новим світанком у виробництві гіперкарів, в якому персоналізація знаходиться на передньому плані. Кожен автомобіль індивідуально підбирається для свого власника, щоб створити безпрецедентний зв’язок машини та людини. Це відрізняє нас від інших постачальників по всьому світу і гарантує, що кожен автомобіль є справді унікальним».

Повний дебют Tushek Aeon відбудеться через два тижні, після чого компанія надасть оновлену інформацію про аеродинаміку автомобіля, показники продуктивності та дату випуску.